СТЕНД ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ НЕОДНОРІДНИХ ТЕРМОЕЛЕКТРИЧНИХ ПЕРЕТВОРЮВАЧІВ - Васильків, Н. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Описано спеціалізоване апаратне забезпечення для метрологічної перевірки термоелектричних перетворювачів з метою індивідуальної корекції їх похибок, зокрема, похибки від набутої в процесі тривалої експлуатації неоднорідності його термоелектродів. Описано конструкцію стенду і структуру його вимірювально-керуючої системи. Розроблений стенд дає змогу з достатньою точністю експериментально визначити похибки термоелектричних перетворювачів і термопар, які мають значну набуту в процесі тривалої експлуатації термоелектричну неоднорідність при різних профілях температурного поля вздовж їх термоелектродів. Це дозволяє реалізувати метод корекції похибки від набутої неоднорідності електродів термопар.