МОНІТОРИНГ ПОЛОЖЕННЯ ОСІ ТРУБОПРОВОДУ - Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Описано пристрій і методику визначення взаємного просторового положення осі трубопроводу. Представлена методика дозволяє проводити оперативні вимірювання положення осі підземного трубопроводу і представляти їх в тривимірних координатах