ЛАБОРАТОРНИЙ СТЕНД ДЛЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ЕНЕРГЕТИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПЛИННИХ ПОТОКІВ ПРИ ДІАГНОСТУВАННІ ПРОМИСЛОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ - Малісевич, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Розроблена структурна схема лабораторного стенда для фізичного моделювання впливу компонентного складу газоповітряної суміші на функціонування парціального витратоміра з корекцією по енергетичних характеристиках. Здійснено математичне моделювання і кількісне оцінювання зміни інформативного сигналу парціального витратоміра при зростанні вмісту пароподібної пропан-бутанової компоненти до 10 % газоповітряної суміші при зміні тиску і температури робочого середовища, які відповідають умовам функціонування лабораторного стенда. Обгрунтовано можливість проведення лабораторних досліджень макету парціального витратоміра з корекцією щодо енергетичних характеристик плинних газоповітряних сумішей.