ЗАСТОСУВАННЯ АМПЛІТУДНО–ФАЗОВОГО МЕТОДУ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ВОЛОГОСТІ РЕЧОВИН - Рудик, А. В.; Рудик, В. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Доведено, що повну вологість досліджуваної речовини можна оцінити за вмістом в ній вільної вологи. Запропоновано удосконалений високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання вологості речовин, який дозволяє виключити вплив на результат вимірювання неінформативних складових повного опору давача – опору діелектричних втрат та еквівалентної ємності пустого давача. Розроблено структурну схему вологоміру, який реалізує запропонований високочастотний амплітудно-фазовий метод вимірювання.