МОДЕЛЮВАННЯ ПОЛЯРИЗОВАНОСТІ СТАЛІ У ВЕРШИНІ КАВЕРНИ З УРАХУВАННЯМ ВПЛИВУ СІРКОВОДНЕВОГО СЕРЕДОВИЩ - Джала, Р. М.; Юзевич, В. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Запропонована процедура оцінювання поляризованості сталі у вершині каверни з урахуванням впливу сірководневого середовища і механічного навантаження (розтягу). Запропоновано математичну модель для оцінювання енергетичних характеристик міжфазних шарів та активаційних процесів, які характеризують метал, середовище і динаміку корозійного (анодного) розчинення поблизу вершини каверни у корозійному середовищі типу морської води з сірководнем.