АВТОМАТИЗОВАНИЙ КОМПЛЕКС ДЛЯ ВИМІРЮВАНЬ ТЕРМОЕЛЕКТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ НАПІВПРОВІДНИКІВ - Галущак, М. О.; Дзундза, Б. С.; Ткачук, А. І.; Фреїк, Д. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Описано методику вимірювання електричних параметрів (тип провідності, питома електропровідність, коефіцієнт Холла, концентрація носіїв заряду, рухливість, коефіцієнт термо–е.р.с.) напівпровідників. Представлена електрична схема та розроблена комп’ютерна програма, що забезпечує автоматизацію вимірювань, реєстрацією і первинну обробку даних, можливість побудови графіків часових залежностей для попереднього аналізу експериментальних даних вже в процесі вимірювання. Максимальна похибка визначення питомої електропровідності не перевищує 3 %, коефіцієнта Холла – 5 %, а коефіцієнта термо–е.р.с. – 15 %.