ДОСЛІДЖЕННЯ ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЇ МОБІЛЬНОЇ СИСТЕМИ КОНТРОЛЮ ВІБРАЦІЇ СВЕРДЛОВИННОЇ ШТАНГОВОЇ НАСОСНОЇ УСТАНОВКИ - Лопатін, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2013)
Для вдосконалення контролю вібрацій (СШНУ) мобільною системою контролю (МСК) запропоновано підвищити точність контролю з використанням методу компенсації сигналом, що врівноважує від завад за допомогою використання МСК. Точність запропонованого методу визначається стабільністю роботи зворотного зв'язку, вхідного і вихідного елементів МСК. З метою підвищення достовірності контролю вібрації сигнал, що надходить, порівнюють з сигналом, що компенсує, причому порівняння здійснюється методом перетворення (компенсації) сигналу, який врівноважує за допомогою гнучкої зворотного зв'язку, в результаті чого відбувається компенсація похибок. МСК підвищує точність контролю завдяки підключенню давачів до МСК, що виконано по компенсаційній схемі (із зворотним перетворювачем і перетворювачем розбалансу). Були проведені дослідження експериментальної МСК, які підтверджують правильність такого рішення.