Модель параметричного вихрострумового перетворювача - Горкунов, Б. М.; Тюпа, І. В.; Авраменко, О. А.; Скопенко, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Наведено розрахункову модель параметричного вихрострумового перетворювача, засновану на суперпозиції електромагнітного поля витків обмотки перетворювача та індукованого струму в циліндричному об’єкті. Отримані результати розрахунків та експериментальних досліджень підтверджують адекватність запропонованої моделі