Дослідження водних стоків ріки Дністер і прогнозування її паводків - Пендерецький, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Основна увага приділена прогнозуванню паводків на р. Дністер. При цьому з метою розробки полінома для прогнозування були оброблені результати щомісячних стоків води в р. Дністер протягом з 1995 р. по 2007 р. на гідропості м. Галич (Івано-Франківська обл.). Оцінена похибка прогнозування не перевищує 25%