Моделювання розподілу електромагнітних полів у відкритому біконічному резонаторі - Шевченко, C. Ю.; Волохін, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Описано обгрунтування вибору засобів реєстрації льодових утворень на лініях електропередач. В результаті виконаного аналізу запропоновано використовувати як датчик визначення льоду об'ємний резонатор надвисокої частоти. Приведена методика розрахунку електромагнітних полів, наведених в граничному біконічному резонаторі