Ультразвуковий штангенциркуль - Галаган, Р. М.; Кащич, М. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2008)
Описана конструкція і принцип роботи ультразвукового штангенциркуля для проведення вимірювань товщини об'єктів із двостороннім доступом. Показано, що абсолютна похибка такого штангенциркуля не перевищує 0,1 мм. Оцінені переваги і недоліки ультразвукового штангенциркуля а також характерні особливості при його використанні для вимірювань товщини металевих виробів