ДОСЛІДЖЕННЯ ПАСИВУЮЧИХ ПЛІВОК НА ПОВЕРХНЯХ СТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЙ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИМ МЕТОДОМ - Стрілецький, Ю. Й.; Кісіль, І. С.; Лютак, І. З.; Лютак, З. П. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Розглянуто принцип утворення і структуру пасивуючих плівок, які захищають поверхню металу від корозійних пошкоджень. Зроблено припущення про утворення на поверхні сталевого взірця пасивуючої плівки із оксиду. Запропоновано спосіб виявлення оксидної плівки за результатами дослідження магнітної анізотропії поверхні