ДОСЛІДЖЕННЯ МЕТОДУ ВИЗНАЧЕННЯ НАПРУЖЕННЯ ПЛИННОСТІ КОНСТРУКЦІЙНИХ СТАЛЕЙ ЗА ЗНАЧЕННЯМИ ЇХ ПИТОМОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО ОПОРУ - Доценко, Є. Р.; Карпаш, М. О.; Карпаш, О. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Представлені результати лабораторних випробувань експериментальної установки для визначення питомого електричного опору конструкційних сталей. Описано конструкцію електроконтактного чотиризондового вимірювального перетворювача, принцип роботи експериментальної установки. Розкрито спосіб визначення границі плинності сталей за значеннями їх питомого електричного опору і твердості, а також подано результати експериментального досліджень на стальних зразках