ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ НОВОГО МЕТОДУ ВИЗНАЧЕННЯ ТЕПЛОТИ ЗГОРЯННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Дарвай, І. Я.; Карпаш, О. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Приведені результати експериментальних досліджень нового методу визначення теплоти згоряння природного газу та описано експериментальну установку, яка реалізує цей метод. Для визначення теплоти згоряння газу застосовано алгоритми штучних нейронних мереж. Результати експериментального дослідження показали, що значення теплоти згоряння, які визначено газовим хроматографом, відповідають значенням, отриманим за допомогою штучної нейронної мережі. Приведена до діапазону похибка не перевищує 5 %