РОЗШИРЕННЯ ДІАПАЗОНУ ВІДТВОРЮВАНИХ ВИТРАТ ВТОРИННОГО ЕТАЛОНА ОБ’ЄМУ І ОБ’ЄМНОЇ ВИТРАТИ ГАЗУ ВЕТУ 03-01-01-08 - Петришин, І. С.; Присяжнюк, Т. І.; Петришин, Н. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Проведено аналіз існуючих еталонних засобів вимірювальної техніки (ЗВТ) для вимірювання витрати газу в діапазоні від 0,016 до 4 м3/год. Вибрано в якості оптимального ЗВТ для відтворення витрати в діапазоні від 0,016 до 4 м3/год гравіметричну установку – вторинний еталон об’єму і об’ємної витрати газу ВЕТУ 03-01-01-08. Сформульовано основні причини виникнення похибок і запропоновано метод їх усунення – використання для стабілізації рівня посудини Маріотта