УДОСКОНАЛЕНИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ УТВОРЕННЯ ФІКСОВАНОЇ ОБЕРТОВОЇ КРАПЛІ ПРИ ВИМІРЮВАННІ МІЖФАЗНОГО НАТЯГУ РІДИН - Біліщук, В. Б.; Кісіль, І. С. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Здійснено аналіз процесу утворення фіксованої обертової краплі на вертикальній поверхні пробки при вимірюванні міжфазного натягу рідин з використанням методики фіксованої обертової краплі. Оцінено максимальне значення шорсткості поверхні пробки, на якій відбувається фіксування краплі. Приведено будову пристрою для утворення фіксованої обертової краплі.