ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ РОЗЧИНУ ДИЕТИЛЕНГЛІКОЛЮ ЗА МЕТОДОМ ПОТЕНЦІАЛУ ПРОТІКАННЯ - Козак, О. Ф. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
На основі математичної моделі явища потенціалу протікання виконаний аналіз впливу параметрів рідини і пористого середовища на значення потенціалу протікання. За функціональною залежністю потенціалу протікання від перепаду тиску на первинному перетворювачі пропонується визначати концентрацію води в розчині диетиленгліколю в процесі осушки природного газу.