АСПЕКТИ ДІАГНОСТИКИ МАГНІТОПРОВОДА ТРАНСФОРМАТОРА - Михайлів, В. І.; Тимчишин, В. Б. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Розглянуто проблему діагностики справності магнітопровода трансформатора, перевірки якості сталі магнітопровода. Запропоновано спосіб здійснення відповідної діагностики на основі аналізу звуку, згенерованого внаслідок ефекту магнітострикції. Теоретично аналізується форма звукової кривої.