РОЗРОБЛЕННЯ МЕТОДУ БЕЗКОНТАКТНОГО АКУСТИЧНОГО КОНТРОЛЮ ГЕОМЕТРИЧНИХ ПАРАМЕТРІВ ЗВАРНИХ З’ЄДНАНЬ - Карпаш, О. М.; Котурбаш, Т. Т.; Карпаш, М. О.; Рибіцький, І. В.; Коман, Я. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Проаналізовані недоліки візуально-оптичного контролю зварних з’єднань, труднощі його автоматизації, що суттєво знижує продуктивність контролю зварних з’єднань та створює передумови виникнення суб’єктивних похибок. Запропоновано метод безконтактного ультразвукового контролю геометричних параметрів зварних з’єднань та експериментальна установка, що його реалізує, яка дозволяє підвищити достовірність приймального та операційного контролю металевих виробів із зварними швами