АНАЛІЗ ЕЛЕКТРОМАГНІТНИХ ПРОЦЕСІВ В КОАКСІАЛЬНОМУ КАБЕЛІ ПРИ КОНТРОЛІ СТАНУ ІЗОЛЯЦІЇ МЕТОДОМ ПОВЕРНЕНОЇ НАПРУГИ - Грабчук, Б. Л.; Михайлів, В. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Приведений аналіз перехідних процесів, що протікають в коаксіальному кабелі з двошаровою ізоляцією на різних стадіях контролю стану ізоляції методом поверненої напруги. Встановлено часові залежності поверненої напруги, напруг на шарах ізоляції та напруженості поля в них. Досліджено залежності максимального значення поверненої напруги і часу, протягом якого воно досягається, від питомої провідності одного з шарів ізоляції. Отримані результати можуть бути використані для контролю стану ізоляції кабелів