СТАН ТА ПРОБЛЕМИ КОНТРОЛЮ ЗА ПІДГОТОВКОЮ ТА ПРОВЕДЕННЯМ ПОТУЖНОГО ГІДРОРОЗРИВУ ПЛАСТА - Григораш, В. В.; Качмар, Ю. Д.; Дранчук, М. М.; Кісіль, І. С.; Боднар, Р. Т. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Розкрито існуючий стан і проблеми контролю якості неньютонівських технологічних рідин та основних параметрів проведення потужного гідророзриву пласта. Показано вплив реологічних властивостей технологічних рідин на контрольовані тиски ведення процесу гідророзриву. Розроблені методики контролю параметрів процесів підготовки технологічних рідин та проведення гідророзриву