РОЗРОБКА СТРУКТУРНОЇ СХЕМИ КОНТРОЛЮ ВУЗЛІВ ТЯГОВОЇ ПЕРЕДАЧІ - Махортова, Н. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Розглянуто несправності вузлів тягової передачі і методи їх діагностування. Запропонована методика віброакустичного контролю підшипникових вузлів і зубчастих зачеплень. Проаналізовані основні несправності тягової передачі локомотивів, які підлягають контролю в процесі експлуатації локомотивів. Приведені аналітичні залежності, які дозволяють частоти збурення різних елементів підшипників вузлів тягової передачі. Розроблений алгоритм контролю, який представлений у статті блок–схемою.