ОЦІНКА СКЛАДОВИХ ПОХИБОК ОБЧИСЛЮВАЛЬНИХ КОМПОНЕНТІВ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАНЬ ОБ’ЄМУ ГАЗУ НА ОСНОВІ ЯКІСНИХ ПОКАЗНИКІВ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Кузь, М. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Проведений аналіз номенклатури показників якості програмних засобів в залежності від їх призначення та сфери застосування. Проведене ранжування якісних показників програмного забезпечення засобів вимірювання об’єму природного газу для оцінки впливу цих показників на метрологічні характеристики даних засобів вимірювань. З асортименту показників вибрані тільки ті оціночні елементи, для яких можна визначити числові значення впливу на метрологічні параметри. Сформований бюджет похибок програмного забезпечення еталонів одиниці об’єму та об’ємної витрати газу, коректорів та обчислювачів об’єму газу. Розроблена методика визначення метрологічних показників програмних засобів на базі якісних показників.