МЕТОДИКА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ВПЛИВУ ПАРАМЕТРІВ ПРИРОДНОГО ГАЗУ НА МЕТРОЛОГІЧНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ - Бестелесний, А. Г.; Власюк, Я. М.; Кісіль, І. С.; Пудніков, Б. І.; Середюк, О. Є.; Чеховський, С. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Проаналізовані вітчизняні і закордонні теоретичні і експериментальні дослідження лічильників газу на повітрі і природному газі. Встановлено неоднозначність отриманих результатів і відсутність єдиної методології щодо врахування впливу параметрів природного газу на похибку лічильників газу. Розроблена методика експериментальних досліджень впливу параметрів природного газу на метрологічні характеристики лічильників газу і конкретизовані практичні аспекти її реалізації за допомогою створеної єдиної в Україні калібрувальної установки з використанням природного газу як робочого середовища