ОЦІНЮВАННЯ ВІДПОВІДНОСТІ РОБОЧИХ ЗАСОБІВ ВИТРАТОВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ ДЛЯ ОБЛІКУ ПРИРОДНОГО ГАЗУ - Середюк, Д. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
Розглянуті основи оцінювання відповідності витратовимірювальної техніки для обліку природного газу, виходячи з наукових, нормативних і технічних аспектів, які забезпечують досягнення необхідної точності та єдності вимірювань. Проаналізований вітчизняний досвід та особливості закордонного підходу при оцінюванні відповідності лічильників природного газу, в тому числі методологічні підходи з використанням модулів оцінки відповідності. Розроблена процедура застосування модулів при оцінюванні відповідності засобів обліку в Україні, яка конкретизована для лічильників газу і базується на вимогах, перелічених у Технічному регламенті щодо суттєвих вимог до засобів вимірювальної техніки.