ВЕБ-ОРІЄНТОВАНА СИСТЕМА МОНІТОРИНГУ ТА КЕРУВАННЯ ПРОЕКТАМИ ЗА МЕТОДОЛОГІЄЮ AGILE - Кривцун, Т. В.; Cлабінога М. О.; Заячук, Я. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2021)
Робота присвячена розробці веб-орієнтованої системи підтримки моніторингу виконання та управління невеликими проектами, що виконуються за методологією agile (зокрема, в галузі інформаційних технологій). Моніторинг виконання проектів є важливим фактором їх успіху, що в подальшому позитивно впливає на прибутки компанії та економіки країни в цілому. Були проаналізовані існуючі рішення в галузі керування проектами: розглянуто основні моделі ведення проектів, а також основні програмні засоби їх реалізації, їх переваги та недоліки. Було сформовано задачу щодо розробки веб-орієнтованої системи моніторингу та керування проектами за методологією Agile. Було вибрано програмні засоби реалізації системи та спроектовано структуру бази даних. Програмне забезпечення серверної частини було реалізовано з використанням архітектури “модель - вигляд - контролер”, для чого було розроблено UML-діаграми відповідних компонентів системи. Розроблене серверне програмне забезпечення використовує програмний інтерфейс з відповіддю на запити у форматі JSON, що дозволяє в подальшому розробити крім веб-інтерфейсу ще і мобільні застосунки. Веб-інтерфейс, реалізований засобами фреймворка Angular реалізовує основні функції для користувачів та адміністраторів системи, такі як керування сутностями, авторизація та реєстрація, а також містить в собі аналітичний інструмент для моніторингу виконання проекту, а саме діаграму згорання. Розроблене програмне забезпечення буде корисним для невеликих проектів, що використовують Agile-методології як частково, так і повністю, та у яких немає потреби у складних комплексних інструментах, що потребують тривалого процесу налаштування. Реалізація даної системи як веб-орієнтованого додатку дає змогу використовувати її як зі стаціонарних комп’ютерів, так і з мобільних пристроїв.