ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ЕФЕКТУ ЕЛЕКТРОКІНЕТИЧНОГО ГАЛЬМУВАННЯ ФІЛЬТРАЦІЇ ВУГЛЕВОДНІВ ЧЕРЕЗ ПОРОДИ–КОЛЕКТОРИ - Козак, О. Ф. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2012)
На основі теорії електрокінетичного явища потенціалу протікання отримано рівняння для визначення швидкості флюїду в тонкому капілярі, що враховує наявність ефекту електрокінетичного гальмування. Здійснено кількісний і якісний аналіз чинників у рівнянні, котрі впливають на ефект електрокінетичного гальмування вуглеводнів під час фільтрації через гірничі привибійні породи-колектори продуктивних свердловин, та окреслені шляхи мінімізації впливу цього ефекту.