МЕТОДОЛОГІЧНІ ПІДХОДИ ЩОДО ОЦІНКИ ЯКОСТІ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ОБ’ЄКТІВ НАФТОГАЗОВОГО КОМПЛЕКСУ - Юрчишин, В. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2020)
. Метою даного дослідження є визначення методологічних підходів щодо оцінки якості програмного забезпечення при впровадженні на нафтогазовидобувних підприємствах сучасних інформаційних технологій Відповідно до проведеного автором комплексного аналізу методичних підходів з оцінки програмного забезпечення запропоновано методичні положення оцінки якості програмного продукту Розглянуті та проаналізовані найбільш поширені програмні засоби, методичні підходи для оцінки якості програмних продуктів для інформаційних систем. Сформульовано та розглянуто методологічні підходи щодо оцінки якості програмного забезпечення для об’єктів нафтогазового комплексу. Розглянуто сучасний стан проблеми та попередні дослідження у цій сфері, а також основні, хоча і далеко не всі, методики оцінки якості програмного забезпечення. Описано і проаналізовано деякі з проблем, що пов’язані зі створенням і застосуванням методик оцінки якості програмних кодів загалом і зокрема баз знань в нафтогазовій предметній області. В статті представлені аргументи, що забезпечують необхідність оцінки затрат на якість програмного забезпечення.