КЛАСИФІКАЦІЯ БЕЗПРОВІДНИХ СПЕЦІАЛІЗОВАНИХ КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖ ДЛЯ СИСТЕМ МОНІТОРИНГУ МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ОБ’ЄКТІВ - Бабчук, С. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2019)
В даний час досягти бажаного рівня управління будь-яким підприємством можна тільки за наявності повної та актуальної вихідної інформації про поточний стан справ на даному підприємстві. Зростання розмірів підприємства ускладнює збір необхідної інформації та її обробку. На швидкість та повноту збору даних також впливає багато інших факторів пов’язаних з особливостями конкретних підприємств. Зокрема, у нафтогазових підприємствах є велика кількість об’єктів розташованих на великих відстанях один від одного (в тому числі у віддалених та важкодоступних районах). Крім того, на даних підприємствах працює різноманітне обладнання та використовується велика номенклатура різноманітних матерально-технічних цінностей. Досить часто з певних управлінських потреб обладнання і матеріально-технічні цінності можуть переміщуватись в межах одного підрозділу, який розташований на великій території, або між підрозділами одного нафтогазового підприємства. В зв’язку з вищевказаним, сьогодення вимагає від підприємств нафтогазового комплексу впровадження сучасних ефективних систем збору інформації про наявні матеріально-технічні цінності та їх розташування в певний момент часу. З метою вирішення даної проблеми було проведено аналіз сучасних безпровідних спеціалізованих цифрових мереж та визначено з них такі, які можна використати на підприємствах нафтогазового комплексу для систем моніторингу місцезнаходження об’єктів. Також встановлено основні характеристики безпровідних спеціалізованих цифрових мереж (які можна використати для систем моніторингу місцезнаходження об’єктів), за якими їх можна класифікувати. Створено класифікацію безпровідних спеціалізованих цифрових мереж (які можна використати для систем моніторингу місцезнаходження об’єктів), за якою спеціалісти служб контрольно-вимірювальних пристроїв і автоматизації зможуть для виконання конкретного завдання вибрати найбільш відповідну безпровідну спеціалізовану цифрову мережу для моніторингу місцезнаходження об’єктів нафтогазового підприємства.