МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ГЕРМЕТИЧНОСТІ ПНЕВМАТИЧНОЇ СИСТЕМИ В УСТАНОВКАХ ОБЄМУ З ЕТАЛОННИМИ ЛІЧИЛЬНИКАМИ ГАЗУ - Andruk М. S.; Voshchynskyi, V. S. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
В результаті проведених досліджень отримана математична модель герметичності пневматичної системи в установках з еталонними лічильниками газу. З допомогою отриманих залежностей можна визначити допустиме значення зміни тиску в пневматичній системі за час проходження контрольного об’єму газу при калібруванні лічильників газу. Визначена допустима зміна обєму із-за негерметичності пневматичної системи установки і лічильників газу, яка не впливає на достовірність результатів повірки лічильників газу. Тобто при виборі цієї норми необхідно враховувати: контрольний обєм, який буде пропущений через лічильник газу при його повірці; час повірки, тиск в пневматичній системі установки при повірці лічильників газу, допустиме значення похибки лічильників газу і установки.