РОЗРОБКА ТА МЕТРОЛОГІЧНИЙ АНАЛІЗ КОМП’ЮТЕРИЗОВАНОГО СТЕНДУ З ДОСЛІДЖЕННЯ ХАРАКТЕРИСТИК ФУНКЦІОНУВАННЯ СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ - Слабінога, М. О.; Клочко, Н. Б.; Винничук, А. Г.; Заячук, Я. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Стаття присвячена розробці та метрологічним дослідженням комп’ютеризованого стенду з дослідження характеристик функціонування сонячних панелей. Наведено спрощену схему підключення сонячної панелі та сервоприводів, описано процес вимірювання потужності продукованого струму. Проведено експеримент та описано алгоритм знаходження оптимальної за критерієм оптимальної продукованої потужності позиції сонячної панелі методом простого перебору координат та описано подальші перспективи використання лабораторного стенду. Здійснено розрахунок невизначеності при вимірюванні потужності продукованого струму.