ПРИСТРІЙ ДЛЯ ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРНИХ ЗМІН В МЕТАЛЕВИХ КОНСТРУКЦІЯХ ЗА ВІДНОСНОЮ ПРИВЕДЕНОЮ ЧАСТОТОЮ ГАРМОНІК СЕНСОРА-СТРУНИ - Стрілецький, Ю. Й.; Ровінський, В. А.; Євчук, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2018)
Запропоновано методи формування та цифрового опрацювання широкосмугових діагностичних сигналів за відносною приведеною частотою гармонік для виявлення змін структури металу, який забезпечує інваріантність до флуктуації температури за рахунок використання відношення частот, що дозволяє підвищити стабільність інформаційно-вимірювального каналу системи діагностування.