ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ДОСЛІДЖЕННЯ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТУРБІННИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ - Власюк, Я. М.; Яцевський, В. А.; Кісіль, І. С.; Середюк, О. Є. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Описано моделювання стаціонарних і динамічних режимів функціонування турбінних лічильників газу. Представлена методика розрахунку частоти обертання турбінки з врахуванням сил тертя на її осі і методика визначення систематичної похибки лічильника від об’ємної витрати газу