ЧИСЕЛЬНЕ РІШЕННЯ РІВНЯННЯ ВІЛЬНИХ КОЛИВАНЬ СТРУНИ З УРАХУВАННЯМ ПОЧАТКОВОЇ ФОРМИ ЗГИНАЛЬНОЇ ЛІНІЇ СТРУНИ - Олійник, О. Ю.; Тараненко, Ю. К. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
У статті розглянуто чисельне рішення рівняння коливань струни одиничної довжини із закріпленими кінцями. Наведено вид практичної реалізації моделі візуалізації форми коливань струни в програмному середовищі Python. Приклади програмної реалізації дозволяють використовувати модель для декількох систем збудження. Розглянуто найпоширеніші способи розподілу імпульсної сили системи збудження (щипок, удар) в струнних перетворювачах. Наведені графічні результати роботи програми.