УДОСКОНАЛЕННЯ ПАРОКРАПЕЛЬНИХ НАГРІВАЧІВ ДЛЯ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ ПРИМІЩЕНЬ ТА БУДІВЕЛЬ - Ващишак, І. Р.; Ващишак, С. П.; Попович, О. В.; Доценко, Є. Р. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Актуальність роботи зумовлена необхідністю створення енергоефективних систем опалення в умовах стрімкого підвищення цін на енергоносії. Проведено аналіз відомих систем опалення приміщень та будівель з вказанням їх переваг та недоліків. Обґрунтувано вибір системи опалення з використанням парокрапельних нагрівачів як найбільш енергоефективної з існуючих опалювальних систем. Наведено основні формули та проведено розрахунок оптимальних параметрів парокрапельного нагрівача для підвищення енергоефективності системи опалення. Описано конструкцію удосконаленого парокрапельного нагрівача. Вибрано профіль ребер з метою створення потужних конвективних потоків навколо теплової трубки та максимальної тепловіддачі випромінюванням. Досліджено роботу удосконаленого парокрапельного нагрівача. Для досліджень використано математичний аналіз та натурне моделювання. Проведено порівняльні дослідження енергоефективності запропонованого удосконаленого парокрапельного нагрівача та масляного електричного нагрівача і підтверджено, що енергоефективність нагрівача на теплових трубках є вищою.