ДОСЛІДЖЕННЯ УЛЬТРАЗВУКОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ ГАЗУ В УМОВАХ ЕКСПЛУАТАЦІЇ - Клочко, Н. Б.; Павлів, Т. Р.; Піндус, О. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Тенденції розвитку витратовимірювальної техніки останніх років дозволяють вважати ультразвуковий метод вимірювання витрати газу одним із кращих завдяки широкому діапазону та можливості застосування мікропроцесорної техніки, що в результаті дозволяє досягти високої точності результатів. Головна мета статті полягає у оцінюванні функціональної надійності та ефективної роботи обладнання комерційних вузлів вимірювання витрати газу на базі ультразвукових лічильників газу, встановлених на газорозподільчих станціях філій ПАТ Укртрансгаз.