РОЗРОБЛЕННЯ СИСТЕМИ ОЦІНКИ РЕАЛЬНОГО ЧАСУ ОСВІТЛЕННЯ МІСЦЕВОСТІ ПРЯМИМ СОНЯЧНИМ ВИПРОМІНЮВАННЯМ - Слабінога, М. О.; Клочко, Н. Б.; Тутка, О. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Статтю присвячено проблемі позиціонування сонячних панелей з урахуванням реального часу освітлення місцевості прямим сонячним випроміненням. Проаналізовано існуючі інструменти для складання річного графіку положення сонця. Розроблено систему оцінки реального часу освітлення прямим сонячним випроміненням. Описано процес формування діаграми сонячного випромінювання з накладанням панорамної зйомки перешкод та розроблено програмне забезпечення, що його реалізує. Проведено метрологічний аналіз впливу неточності визначення географічних координат на систему оцінки реального часу освітлення місцевості прямим сонячним випроміненням. Складено бюджет невизначеності факторів, що впливають на точність визначення місцезнаходження.