ОЦІНКА КОМБІНОВАНОГО ВПЛИВУ ВНУТРІШНЬОГО ТИСКУ, КРУЧЕННЯ ТА ДЕФОРМАЦІЇ ОСІ НА НАПРУЖЕНО-ДЕФОРМОВАНИЙ СТАН ТРУБОПРОВОДУ - Олійник, А. П.; Гураль, І. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2007)
Розглянуто модель процесу деформування ділянки трубопроводу з урахуванням комбінованого впливу внутрішнього тиску, кручення та деформації осі, запропоновано методику побудови функції геометрії досліджуваних ділянок з урахуванням дії вказаних факторів. Подано закон зміни координат точок ділянки, з його використанням проведено розрахунок напружено-деформованого стану модельної ділянки трубопроводу. Наведено порівняння результатів тестових розрахунків з даними інших авторів, оцінено вплив кожного з діючих силових факторів на технічний стан об’єкту