КОНТРОЛЬ МІЖФАЗНОГО НАТЯГУ РУХОМИХ РОЗЧИНІВ ПОВЕРХНЕВО-АКТИВНИХ РЕЧОВИН - Кісіль, І. С.; Боднар, Р. Т. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
Описано розроблену установку для контролю міжфазного натягу на межі контакту нафти із розчинами поверхнево-активних речовин на потоці його подання у свердловину з метою підвищення нафтовидобутку