АНАЛІЗ МЕТОДІВ ПІДВИЩЕННЯ ЧУТЛИВОСТІ БЕЗКОНТАКТНОГО АКУСТИЧНОГО МЕТОДУ КОНТРОЛЮ МАТЕРІАЛІВ ТА ВИРОБІВ - Котурбаш, Т. Т.; Карпаш, М. О. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2010)
При реалізації безконтактного акустичного контролю виникають труднощі, пов’язані із значними втратами енергії ультразвукового сигналу та його зашумленням. Застосування традиційних методик для ідентифікації луно імпульсів не дає бажаного результату. В статті здійснено аналіз методів підвищення чутливості безконтактного акустичного контролю, зокрема методів обробки зашумленого ультразвукового сигналу з метою виявлення відбитих від дефектів та поверхонь ультразвукових імпульсів