НОВІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМОДИНАМІЧНОЇ ТЕМПЕРАТУРИ КЕЛЬВІНА ДЛЯ ПОБУДОВИ ЕМПІРИЧНОЇ ШКАЛИ ТЕМПЕРАТУР - Шевченко, О. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Розглянуто один з можливих шляхів визначення емпіричної температури Кельвіна та одиниці кельвин для ідеального парамагнетика Ланжевена на відміну від існуючої шкали для ідеального газу. Розглянута можливість побудови термодинамічного циклу Карно для парамагнетика, за допомогою якого реалізується визначення одиниці кельвін