ИНДИКАТОРЫ ПАЛЕОДАВЛЕНИЙ В ОСАДОЧНЫХ ПОРОДАХ - Баранов, В. А. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
В статті представлені індикатори палеотиску для осадочних порід. Розроблений коефіцієнт пластичності (питомої порушеності, Кпл, мм-1) та коефіцієнт відносної порушеності (Кп, %). Ці показники фіксують максимальні напруги, які витримали породи в зоні найбільшого стискування. Їх можна використовувати для визначення порушених зон, виділення підстадій катагенезу, стадіального аналізу. Для підвищення якості виділення мікродеформацій розроблений метод бокового освітлення, суть якого викладена в статті.