СИСТЕМА ВИМІРЮВАННЯ ВІДДАЛІ МІЖ ТОЧКАМИ НА ОСІ ПІДЗЕМНОГО ТРУБОПРОВОДУ - Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Запропоновано методику підвищення точність побудови просторової моделі підземного трубопроводу з урахуванням глибини його залягання. Описано спосіб вимірювання вертикального зміщення при зборі даних для побудови просторової моделі трубопроводу. Наведено основні математичні залежності, які дають можливість реалізувати запропонований спосіб вимірювання вертикального зміщення