АНАЛІЗ ВЗАЄМОДІЇ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ХВИЛІ НИЗЬКОЇ ІНТЕНСИВНОСТІ ІЗ ШКІРОЮ ТІЛА ЛЮДИНИ - Лютак, І. З.; Лютак, З. П.; Дитко, Т. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2017)
Проведено дослідження математичної моделі, що описує фізичний ефект акустичної левітації. Наведено побудову математичної моделі та представлено результати її обчислення. Розроблено числову модель акустичного левітатора, що дозволила визначити необхідні рівні енергій та комбінацію граничних умов для збудження такої стоячої акустичної хвилі, що може нести частинки, що не є однорідними із власне середовищем поширення хвилі. Встановлено необхідну масу та об’єм частинок, що можуть бути задіяними в ефекті акустичної левітації, діаметр яких повинен бути набагато меншим за довжину хвилі.