ВИЗНАЧЕННЯ СТАНУ ПІДЗЕМНИХ ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ ШЛЯХОМ АНАЛІЗУ ЇХ ТЕПЛОВИХ ПОЛІВ - Ващишак, І. Р.; Ващишак, С. П.; Карпаш, О. М. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Проаналізовано фізичні процеси переносу тепла від трубопроводів підземної двохтрубної теплової мережі до поверхні ґрунту. Отримано вирази для розрахунку теплового поля та теплових втрат вздовж лінійної ділянки підземної теплової мережі. Запропоновано визначення стану підземних теплових мереж здійснювати шляхом аналізу їх теплових полів