ДОСЛІДЖЕННЯ БАГАТОПАРАМЕТРИЧНИХ ТА ФАЗІ-РЕГУЛЯТОРІВ НА ОСНОВІ РОЗРОБЛЕНОЇ МАТЕМАТИЧНОЇ МОДЕЛІ ВІДЦЕНТРОВОГО НАГНІТАЧА ГАЗОПЕРКАЧУВАЛЬНОГО АГРЕГАТУ - Лагойда, А. І. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
У статті на основі газодинамічних характеристик відцентрового нагнітача, характеристик антипомпажного клапана, виконавчого механізму та моделі динаміки нагнітача синтезовано у програмному продукті Matlab імітаційну модель відцентрового нагнітача газоперекачувального агрегату. Розроблена імітаційна модель відцентрового нагнітача дає змогу імітувати помпажні явища у відцентровому нагнітачі газоперекачувального агрегату. На основі розробленої імітаційної моделі проведено дослідження з багатопараметричними та фазі регуляторами.