МАТЕМАТИЧНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСУ ДЕФОРМУВАННЯ ТА НАПРУЖЕНОГО СТАНУ РЕЗЕРВУАРІВ СФЕРИЧНОГО ТИПУ - Незамай, Б. С.; Бачук, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Розроблено математичну модель процессу деформування сталевих резервуарів сферичної конфігурації з використанням даних про переміщення точок їх поверхні. Визначено компоненти тензора напружень. Створено методику побудови функції переміщень на основі мінімізації нев’язок рівнянь рівноваги та граничних умов. Визначено напрямки подальших досліджень.