ВИМІРЮВАННЯ КОЛИВАНЬ СТРУНИ ДЛЯ ЗБУДЖЕННЯ ХВИЛЬ У МЕТАЛІ - Стрілецький, Ю. Й. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Запропоновано використовувати поперечні коливання струни для збудження хвиль в металі. Струна натягнута між опорами, які закріплені на металевій основі при свому поперечному коливанні збуджує коливання опор які в свою чергу збуджують коливання основи. Розглянуто спосіб забезпечення коливань струни із заданими параметрами. Проведено дослідження поширення коливань по основі із різними механічними властивостями.