МЕТОД ПРОГНОЗУВАННЯ РЕСУРСУ ГАЗОПЕРЕКАЧУВАЛЬНИХ АГРЕГАТІВ ЗА ІНТЕГРАЛЬНИМИ ДІАГНОСТИЧНИМИ ОЗНАКАМИ - Горбійчук, М. І.; Скріпка, О. А.; Самуляк, С. Т. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2009)
Запропонований метод прогнозування залишкового ресурсу відцентрового нагнітача газоперекачувального агрегату за допомогою політропного коефіцієнта корисної дії та внутрішньої потужності, які визначені як функції від приведених об’ємної та масової продуктивності відповідно. Вказані залежності досить повно характеризують роботу нагнітача і є основою для визначення запропонованих діагностичних ознак його технічного стану