ПРИСТРІЙ ДЛЯ ВИЗНАЧЕННЯ БІОЛОГІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ ПОВЕРХНЕВИХ ВОД - Реут, Д. Т.; Древецький, В. В. (METHODS AND DEVICES OF QUALITY CONTROL, 2016)
Здійснено аналіз пристроїв та методів, що дозволяють зменшити час вимірювання концентрації мікроорганізмів у поверхневих водах. Розроблено портативний пристрій, що здійснює автоматичне визначення концентрацій окремих класифікаційних груп мікроорганізмів у неперервному потоці води за допомогою комп’ютерного зору. Описано конструкцію та алгоритм роботи пристрою. Експериментально визначено похибки вимірювання пристроєм концентрацій деяких видів мікроорганізмів. Запропоновано шлях до зменшення цих похибок.